Barkod sistemi nedir ?

Barkod sistemi nedir ?

Barkod sistemleri hayatımızın her noktasında kullanılan bir çok ürünün üstündeki beyaz zemine siyah bir desen şekilde basılmış, çizgi ve sayılardan oluşan sistemdir. Barkod kullanılmasıyla hayatımızda ve iş hayatında çok büyük kolaylıklar gelmiştir. Barkodların dataya fiyatlarla birlikte kayıtlanması sayesinde alışverişlerin çileye dönmesini engelleyen barkod sistemi sayesinde ürünler barkod okuyucuya tutularak ürün fiyat girdisi otomatik bir şekilde ekrana yansımaktadır. Bu sayede sınırsız sayıda ürünü kısa sürede kasadan geçebilir ve ödemenizi yapıp alışverişi tamamlayabilirsiniz. kayıtlarda satışların görülmesi sayesinde kasa ve satış ile alakalı sınırsız rapor da alınabilmektedir.

Barkodların hayatımıza getirdiği diğer bir yenilik ise, gelişen teknolojininde katkılarıyla ortaya çıkan barkod okuyuculardır. Barkod okuyucular sayesinde barkodlanan ürünler barkod okuyucu ile okutularak programlarımızda kayıt altında tutulabilir. Barkod okuyucular özel olarak hazırlanmış barkod programımız sayesinde kolaylıkla çalışır. Ayrıca muhasebe ve satış programlarımız ile entegre çalışabilirler.

Barkod No Nedir? Barkod Numarası Nasıl Oluşturulur?

Barkodun başlangıcına göre üretim ülkelerini de öğrenebiliriz. Örneğin: “50” sayısı ile başlayan tüm ürünler İngiltere (United Kingdom) ürünüdür. Türkiye’nin barkod başlangıç numarası ise 869’dur. Türk ürünlerini tüketmek isteyen herkes 869 numarası ile başlayan ürünleri alabilirler.

Barkod oluşturmanın ve barkod yazmanın kolaylıkla yapılabildiği programımızda demo talebinde bulunmak için TIKLAYINIZ.