Barkod Nedir ?

Barkod Nedir ?

Barkodlama konusunda yeni şirketler  genellikle “Barkod nedir?” Diyesoruyorlar. İnsanlar bu terimi, herhangi bir veri yakalama yöntemi veya 2D veya RFID gibi bir teknolojiyi açıklamak için geniş çapta kullanırken, bir barkod aslında bir dizi çubuk, blok ve beyaz boşluktur. Sayıları ve harfleri temsil eder. Bu sayılar ve harfler, parça ve SKU numaraları, gönderim adresleri, son kullanma tarihleri ??ve seri numaraları gibi verileri içerir.

Bilgisayarlar, barkodlardan alfanümerik verileri kolayca ve doğru bir şekilde deşifre edebilir , bu nedenle şirketler bunları varlıklarını izlemek ve envanteri yönetmek için kullanmaları için kullanır. Aslında, barkodlarveri toplama sürecini otomatikleştirmek için tasarlandı, böylece operasyonel faydaların tadını çıkarabilirsiniz.

Hataları ortadan kaldır

Araştırmalar, verilerin toplanması için manuel yöntemler kullanıldığında, kullanıcıların ortalama olarak her 300 karakter için bir hata yaptıklarını göstermektedir. Bu, 10 karakterli her madde numarası için, her 30 maddede bir yanlışlık olacaktır.

Veri toplama sürecini otomatikleştirirken, hata oranı her milyon karakterde bir hataya büyük ölçüde düşer. Bu nedenle, barkod sistemleri doğruluğu önemli ölçüde artırabilir ve sayımların doğru olduğuna dair güven aşılayabilir.

Verimliliği ve üretkenliği artırın

Manuel veri toplama süreçleri genellikle beceriksiz ve yanlıştır. Tipik olarak, çalışanlar bir panoya eklenmiş bir kağıda envanter sayılarını fiziksel olarak yakalamalıdır. Tamamlandığında, yeni topladıkları bilgileri sistemlerine yeniden yazmaları gerekir, bunlar tek bir elektronik tablodan oluşabilir.

Otomatik bir veri toplama sistemi ile, süreç aerodinamik. Kullanıcılar sadece barkodu tarar, kablosuz tarayıcıdaki miktarı girer ve envanter anında güncellenir. Daha da iyisi, bugünün RFID sistemleri, tüm yüklerin kenetlenme kapısına girerken taranmasını sağlıyor. Şirketler sadece operasyonlarını diğer görevler için zaman ayırmakla kalmaz ; bilgilerinin doğru olduğunu bildikleri için satın alma kararlarını güvenle yapabilirler.

Tüm barkodların aynı olmadığını fark etmiş olabilirsiniz . Barkodun çubuklarının , bloklarının ve beyaz alanlarının boyutu ve yerleşimi, onun sembolojisi ile belirlenir. Barkod sembolojileri hakkında daha fazla bilgi edinin