Barkod Sistemi Nedir ?

Barkod Sistemi Nedir ?

İŞLEM/ İŞLEM SÜRESİ

İyi bir perakende pos sistemi her zaman hızlı ve güvenilir bir şekilde çalışmalı ve işlemlere hızlı tepkiler verebilmelidir. Hiç kimse teknoloji kullanırken basit işlemler için uzun süre beklemek istemez. Perakendeci ve işletme sahipleri iş süreçlerini hızlandırma için hızlı ve güvenilir bir barkod sistemine ihtiyaç duyar.

KULLANICI DOSTU ARAYÜZ

Günümüzde  barkod sistemleri içinde birçok ticari gereksinim ve özellikler  mevcuttur, ancak çoğunlukla küçük işletmeler basit ve kullanıcı dostu bir arayüze, operasyonların sorunsuz ilerleyebileceği sistemleri tercih etmektedirler.

İşiniz için olması gerekenden daha karmaşık bir barkod sistemi kullanmanız durumunda, personel eğitimi için harcanan ya da kullanım hatalarından kaynaklı sebeplerden dolayı para kaybetmeye başlayacaksınız.

VERİ DOĞRULUĞU

Verimli bir barkod sistemi satın almak için zaman ve para harcıyorsunuz, ancak yine de sisteminize doğruluk ve verimlilik için güvenmiyorsanız, tüm yatırımız boşa gidebilir. Doğru verileri toplamak ve işletmeniz için doğru raporlar oluşturacak bir barkod sistemi en önemli kriterdir. Seçilen sistemin envanter kontrolü ve gerçek zamanlı raporlar üretilmesi de en önemli konsantrasyon noktasıdır.

SİSTEM ve VERİ GÜVENLİĞİ

Barkod Sistemi, kurumun önemli verilerini güvence altına almalıdır. Satış Sistemi, envanter kaydı ve nakit kayıtları gibi çeşitli ticari sırların kaydını tutar. Bu tür bilgiler, her işletme için gizlidir, bu nedenle, barkod sistemi, temel güvenlik ekipmanlarını sağlamalı ve organizasyonel verileri ve ekipmanı güvenli tutmak için kontroller sağlamalıdır.

TAM DESTEK

Artık işiniz için barkod sistemine yatırım yapacaksanız bu sistemin teknik ve müşteri desteği noktalarını neler sağladığını öğrenmelisiniz. Barkod sistemi içinde satın alınan sıfır donanımlar 2 yıl garantili olasa da, sistem içindeki yazılım bu garantiye dahil olmayıp tedarikçi tarafından belirlenen bir fiyata bağlı olabilir.

BARKOD SİSTEMİ NEDİR ? SONUÇ

Yukarıda belirtilen tüm noktalar işletmeniz için bir barkod sistemi satın alırken dikkate alınması gereken konulardır. Alınacak sistem ticari satışlarınızın ve eksiksiz kayıt ve stok yönetiminde size yardımcı olacaktır, bu nedenle verimliliğinizi ve satışlarınıza zarar verebilecek tüm küçük detaylara odaklanmalısınız.