Barkodların En İyi Sekiz Faydası

Barkodların En İyi Sekiz Faydası

Barkod sistemi kullanmak çalışan eğitim süresini azaltır. Barkodları okumak için elde tutulan tarayacıya hakim olmak sadece birkaç dakika alır. Ayrıca, çalışanların tüm bir envanter veya fiyatlandırma prosedürü ile aşina olmaları gerekmez. Bu ayrıca çalışan eğitimini daha ucuz bir hale getirmektedir, çünkü ekstra eğitim süresi için bir ücret ödenmesi gerekmemektedir ve başka bir çalışanın eğitim için telafi edilmesi gerekmez.

Barkodlar tasarım ve baskı için ucuzdur. Genel olarak, amaçlarına bakılmaksızın veya yapıştırılacakları yerde sadece çok az bir maliyet tutarlar. Çeşitli yüzeylerde ve malzemelerde ekonomik olarak özelleştirilebilirler.

Barkodlar son derece çok yönlüdür. Her türlü veri toplama için kullanılabilirler . Bu fiyatlandırma veya envanter bilgilerini içerebilir. Ek olarak, barkodlar hemen hemen her yüzeyede kullanılabileceğinden, yalnızca ürünlerin kendileri değil, aynı zamanda giden gönderiler ve hatta ekipmanı izlemek için kullanılabilirler.

Envanter kontrolünü geliştirir. Barkodlar envanteri tam olarak takip etmeyi mümkün kıldığından, stok seviyeleri azaltılabilirsiniz. Ekipmanın yeri de izlenebilir, arama için harcanan süreyi kısaltır ve kaybedilen ekipmanın değiştirilmesi için harcanan paradan tasarruf sağlar.

Barkodlar daha iyi veri sağlar. Envanter ve fiyatlandırma bilgileri için bir barkod kullanılabildiğinden, her ikisinde de hızlı bir şekilde veri elde etmek mümkündür. Ayrıca, barkodlar gerektiğinde diğer ilgili bilgileri içerecek şekilde özelleştirilebilir. Çok çeşitli uygulamalar için hızlı ve güvenilir veriler sağlarlar.

Barkodlardan elde edilen veriler hızlıca işlenebilir. Bilgiler doğrudan merkezi bilgisayara tarandığından, neredeyse anında hazırdır. Bu hızlı geri dönüş, veri girişi veya geri çağırma konusunda zaman kaybını önler.

Barkodlar daha iyi karar vermeyi teşvik eder. Veriler hızlı ve doğru bir şekilde elde edildiğinden, daha bilinçli kararlar vermek mümkündür. Daha iyi karar verme, sonuçta hem zamandan hem de paradan tasarruf sağlar.

Hem ucuz hem de kullanıcı dostu barkodlar, fiyatlandırmadan envantere kadar çeşitli verileri izlemek için vazgeçilmez bir araç sağlar. Kapsamlı bir barkodlama sisteminin nihai sonucu, genel gider azalmasıdır.