POS sistemi nasıl seçilir

POS sistemi nasıl seçilir

Küçük işletmelerden zincir mağazalara kadar her türlü işletme için operasyonların sorunsuz bir şekilde devam etmesi için bir satış noktası (POS) sistemi şarttır. Doğru POS sistemi işinizi büyütebilir ve gelişebilir, yanlış olan tam tersini yapar. Müşterinizin alışveriş deneyimi olumlu olduğunda, geri dönme olasılıkları daha yüksektir ve etkili bir POS sistemine sahip olmak kesinlikle bir fark yaratabilir.

POS sisteminin seçilmesi, işletme sahiplerinin yapması gereken en önemli kararlardan biridir, ancak birçok seçenek mevcut olduğunda, tam olarak neyin arandığını bilmek zor olabilir. Bu makale işiniz için ihtiyaçlarınızın neler olduğunu ve POS sisteminizin sahip olmasını istediğiniz özellikleri tanımlamanıza yardımcı olacaktır.

1. Müşteri Hizmetleri

Bir işletme sahibi olarak, bir numaralı önceliğiniz her zaman müşterileriniz olacak ve onların deneyimlerini nasıl geliştirecek. Bu, yılın en yoğun zamanlarında bile, ödemelerini işlemede gecikme olmaması gerektiği anlamına gelir. Bunun için tasarlanmış bir POS sistemine bakın. Örneğin, barkodlu çalışan işletmeler için özel olarak tasarlanmış BarkodSis, müşteri bekletme seçeneğine sahiptir.

Göz önünde bulundurulması gereken diğer bir konu da, müşterilerinizin işinize uzun vadede devam etmesini sağlayan sadakat programlarını birleştiren bir POS sistemi arıyor.

2. Özelleştirme

Birkaç yıl önce, çoğu işletme, seçtiği POS sisteminin işlevsellikleri etrafında operasyonlarını uyarlamaya zorlandı çünkü özelleştirilmiş çözümler çok pahalıydı. Günümüzde, birçok POS sistemi yerleşik özelleştirme seçeneklerine sahiptir ve Mağaza Barkod gibi birçok sağlayıcı, her endüstride ihtiyaç duyulan farklı özelliklere sahip belirli endüstriler için POS sistemleri oluşturmuştur.

3. Ölçeklenebilirlik

Çoğu işletme sahibi işlerini genişletmeyi ve birden fazla yere sahip olmayı planlıyor. POS sisteminizin işletmenizle birlikte büyümek üzere tasarlanmamış olması sorun olur. Tek bir yerde birden fazla yeri yönetmenize yardımcı olacak özellikler sunan bir POS sistemi arayın. Tüm sistemlerinizde aynı anda değişiklik ve güncelleme yapmanızı sağlayan özellikler de dahil olmak üzere.

4. Kullanılabilirlik

Bir POS sistemi öğrenmesi kolay ve kullanmaktan keyif almalıdır. Sezgisel bir arayüz sunmalı ve kurulum sürecini kendi başınıza yönetebilmenizi ve çalışanların onu kullanmasını sağlayacak şekilde eğitebilmenizi sağlamalıdır. Başından beri, POS sisteminin sunduğu herhangi bir görev, başarılması kolay hissettirmelidir.

POS sistemlerinin sunduğu demolardan yararlanın ve işletmeniz için önemli olan özellikleri karşılaştırın.

5. Destek

Umarım, POS sisteminiz için müşteri desteği sıkça ihtiyacınız olacak bir şey olmayacaktır. Ama eğer yaparsanız, mümkün olan en iyi deneyime sahip olmak istersiniz. Sorularınızı makul bir süre içinde cevaplamak için birileri her zaman hazır bulunmalı ve destek almamak sizin için satış kaybına neden olabilir. POS sistemlerini araştırırken, müşteri desteğini göz önünde bulundurun.

BarkodSis hızlı satış programı , çeşitli endüstriler için güçlü ve tamamen özelleştirilebilir POS sistemleri geliştirmiştir. Bir POS yazılımından daha fazlası olan Mağaza Barkod ürünleri, müşterilerinizin ve sahiplerinin yararlanması için işinizin akışını hızlandırır ve kolaylaştırır.